
درمان زردی با حجامت جزء گزارش هایی است که مبنی بر درمان زردی نوزادان با حجامت گوش مشاهده می شود که توصیه شده بود اگر نوزادی زردی دارد به جای اینکه نزد پزشک ببرید و متحمل مخارج بستری شوید کافی است پشت گوش نوزاد را حجامت کنید. همینکه چند قطره خون آمد مشکلتان حل می شود! باید اعلام نمایم اینکار نه تنها باعث درد و رنج نوزاد خواهد شد، بلکه مشکلاتی از او حل نمی کند و آثار روانی و جسمی آن بسیار است.
زردی نوزاد، والدین را نگران میکند ولی انجام حجامت در نوزاد جهت کاهش زردی، به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
کلیه افراد بشر در شرایط عادی از بدو تولد تا پایان سن رشد برای تامین رشد و نمو و سلامتی بدنی و روحی بیش از سنین دیگر احتیاج مبرم به انواع مواد غذائی، ویتامین ها، املاح، آنزیم ها و… دارند تا رشد اندام ها و ارگانها و استخوانها و اعصاب و روان به طور کامل و صحیح صورت گیرد.
والدین محترم، لطفا توجه کنید در علم پزشکی و در عرف عامیانه در دوره سنی نوزادان هیچ گونه توصیه ای به از دست دادن خون نمی کنند بلکه منع می نمایند. از طرفی چنانچه طفل معصوم به خاطر باورهای بی پایه در دوران نوزادی که بسیار حساس و شکننده است. و ضربه مهلک و شدید روانی به نوزاد بیگناه وارد می شود و آیا میدانید عواقب این صدمات روحی، تا آخر عمر از او یک انسان با صدمات روحی و روانی از بدو تولد می سازد.
لازم است بدانید که بیلی روبین به صورت محلول می باشد و در خون نوزاد در تمام اندام هایش جریان دارد و نمی توان از طریق چند قطره خون از پشت لاله گوش دفع شود.
نظر پزشکان در مورد حجامت نوزاد :
دکتر حسن ابولقاسمی – رییس دهمین کنگره سراسری انجمن خون و سرطان کودکان ایران” هماتولوژی نوزادان” – با اشاره به اینکه حجامت پشت گوش برای درمان زردی به هیچ عنوان تایید نمی شود، ادامه داد: طب سنتی باید به پیشگیری از بیماریها و همچنین سلامت تغذیه مردم بپردازد و حق دخالت در درمان بیماریها را ندارد.
رئیس دهمین کنگره سراسری هماتولوژی نوزادان ایران با عنوان این مطلب که ما طب سنتی دانشگاهی را قبول داریم و موافق آن هستیم. متاسفانه افرادی تحصیلکرده و غیر تحصیلکرده تحت عنوان طب سنتی روشهایی را در جامعه ترویج میکنند که بسیار مضر و خطرناک است. بعضی از بیماران که میشد در مراحل اولیه درمان شوند با مراجعه به این افراد وضعیت درمان بیماری خود را سختتر کردند.
دکتر ايرج خسرونيا رئيس جامعه متخصصان داخلي گفت: متأسفانه در يكي از سيديهايي كه به صورت عمده بين مردم پخش شده است عنوان ميشود براي درمان زردي نوزادان پشت گوش نوزادان تيغ بزنند كه اين كار علمي نيست و خرافات است.
نوزادان دو نوع زردي دارند كه نوع اول پس از 2 يا 3 روز خود به خود خوب ميشود و اگر بيشتر طول كشيد تابيدن اشعه بر روي نوزاد موجب افزايش مقاومت سلولهاي خوني فرد و بهبود وي ميشود. اما نوعي از زردي نوزاد هم هست كه بر اثر اختلالات خوني ايجاد ميشود كه در بيشتر اوقات موجب مرگ نوزاد ميشود. بيماري زردي نوزاد اگر به موقع درمان شود و والدين بخواهند با اين جور مطالب خرافي نوزاد را درمان كنند بايد در آينده منتظر كاهش ضريب هوشي نوزادان خود باشند.
علي رباني – رئيس مركز طبي كودكان – نيز پيش از اين گفته بود: بيماري زردي در برخي از نوزادان طي هفته اول بعد از تولد ديده ميشود كه اين زردي ” زردي فيزيولوژيك ” نام دارد. تقريباً در تمام اين نوزادان هيچ بيماري زمينهاي وجود ندارد و علت بروز آن تنها اين است كه كبد و دستگاه گوارش كودك در حال تطابق يافتن با زندگي خارج رحمي است.
رئيس مركز طبي كودكان افزود: زردي در يك كودك سالم زماني بروز پيدا ميكند كه سطح بيلي روبين در خون بالا رفته باشد. بيلي روبين ماده شيميايي است كه بر اثر تخريب گلبولهاي قرمز خون توليد ميشود. نوزادان سطح بيلي روبين بالاتري دارند چون تعداد گلبولهاي قرمز در آنها زيادتر است و كبد آنها نميتواند بيلي روبين اضافي را دفع كند.
دکتر رباني اضافه كرد: هر چه سطح بيلي روبين بالاتر ميرود زردي از سر به پايين به سمت گردن و سپس قفسه سينه پيش ميرود تا اينكه در موارد شديد به دست و پا ميرسد. در صورت عدم درمان، بيلي روبين به صورت غير مسيتقيم در سلولهاي خاكستري مغز رسوب ميكند و عوارض مغزي در كودك بروز پيدا ميكند.