
اگر نوزاد در محیطی بسیار گرم و یا سرد قرار گیرد، نمی تواند زندگی شاداب روزمره اش را ادامه دهد و درجه حرارت هوای محیط نوزاد در تداوم سلامت و نحوه بروز واکنشهای طبیعی او بسیار اهمیت دارد. درجه گرمای اتاق نوزاد را باید با تناسب تغییر فصل و سن و وزن هنگام تولد نوزاد تعیین کرد. هرچه هوا گرمتر باشد باید هوای اتاق نوزاد به تناسب خنک تر، و هر چه هوا سردتر باشد هوای اتاق او را باید گرمتر نگاه داشت. همچنین هر چه سن و وزن نوزاد کمتر باشد می بایست در دوره نوزادی او را گرمتر نگاه داشت. طبیعی است که حفظ این درجات و رعایت این نکات نیز همچون مقولات دیگر، به امکانات بستگی دارد اما به هر حال باید دانست که نوزاد نسبت به سرما و گرما حساس است و در مقابل آنها واکنشی فوری نشان خواهد داد.
دمای اتاق نوزاد در زمستان :
در فصول سرد، هیچگاه لباسهای نوزادی که خود را خیس کرده است در هوای سرد عوض نکنید. با خود نگویید که خیلی سریع و به فوریت پوشک و لباسهایش را عوض خواهم کرد. بدن نوزاد خیس است و برای احساس سرما و سایر عواقب آن که ناشی از تماس با هوای سرد و تبخیر آب یا ادرار روی بدن او خواهد بود، فقط زمان کوتاهی کافی است. محل تعویض لباس و پوشک او را در ماههای سرد، از پیش گرم کنید و حتی لباسهای نوی او را پیش از تعویض روی بخاری کمی گرم کنید و بعد به او بپوشانید. فکر نکنید که چون این موجود، یک نوزاد است و نمی تواند از سرما شکایت کند، نمی تواند سرما را حس کند و از آن رنج ببرد.
درجه هوای اتاق نوزاد در «زمستان در حدود ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد» تنظیم نمایید.
دمای اتاق نوزاد در تابستان:
نوزاد در محیطی که برای او سرد باشد وزن خوبی اضافه نمی کند، شیرش را درست نمی خورد و ممکن است بی حال شود. هر چه نوزاد وزن کمتری داشته باشد بروز این حالات شدیدتر و چشمگیرتر است. از طرف دیگر نوزاد در گرما نیز به خوبی شیر نمی خورد، بی تاب است و گریه می کند و اصلاً نمی تواند بخوابد. این تجربه همه مادران است که نوزادشان در بعداز ظهرهای تابستان تا جای خنکی برایش فراهم نشود به خواب نخواهد رفت و بی آرامی و گریه خواهد کرد.
البته در منازلی که از شوفاژ و فن کویل به منظور سرمایش و گرمایش اتاقها استفاده می شود این مسائل مطرح نیست. اما برای مادران دیگر ذکر این نکات لازم است که اگر چه در اتاق نوزاد و در تابستان باید از کولر و پنکه استفاده کنید اما هرگز نباید نوزاد را در معرض باد پنکه و یا هوای خارج شده از دریچه کولر قرار دهید. باد پنکه و پاد کولر نباید مستقیماً به نوزاد شما بخورد، در غیر این صورت گرفتگی بینی و آمادگی او برای سرما خوردگی حتی در چله تابستان نیز تضمین شده است.
درجه هوای اتاق نوزاد در «تابستان در حدود ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتیگراد» تنظیم نمایید.